ΔΙΚΤΥΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Το κέντρο μας συνεργάζεται με ένα δίκτυο θεραπευτών, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των παιδιών και σε ειδικούς πληθυσμούς όπως: αναμενόμενες μητέρες, λεχωίδες, γονείς παιδιών με αναπηρίες και άτομα με ψυχοσεξουαλικές διαταραχές. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας για να σας παραπέμψουμε στον κατάλληλο ειδικό.

 • Έφη Μπουρνά
  Η Έφη Μπουρνά, εξωτερικός συνεργάτης του κέντρου επί σειρά ετών, είναι κάτοχος πρώτου πτυχίου με διάκριση στην Ψυχολογία και την Συμβουλευτική (BSc (Hons) in Psychology and Counselling) του Πανεπιστημίου Τeesside της Μ. Βρετανίας. Έλαβε τριετή εξειδίκευση στην Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων από το Πανεπιστήμιο Derby της Μ. Βρετανίας από το οποίο εκπαιδεύτηκε σε τρεις θεωρητικές προσεγγίσεις: Ψυχοδυναμική (Θεωρία του Δεσμού), Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική και Προσωποκεντρική, ολοκληρώνοντας το Μεταπτυχιακό της τίτλο στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία (ΜSc in Integrative Counselling and Psychotherapy). Στην πορεία της επαγγελματικής της εξέλιξης απέκτησε ακαδημαϊκή και πρακτική κατάρτιση στην Προγεννητική Ψυχολογία και την Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής ‘Δαφνί’ αντίστοιχα. Συνέχισε την επαγγελματική της κατάρτισή παρακολουθώντας μεταξύ άλλων κύκλους παιδείας στην Ομαδική Ανάλυση στο Ψ.Ν.Α σε συνεργασία με τη μονάδα απεξάρτησης 18 ΑΝΩ, στην Ψύχωση από το Ιατρείο Μελέτης Γνωστικής Λειτουργίας του Ψ.Ν.Α και στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος στο Γ.Ν.Α ‘Ο Ευαγγελισμός’.

  Από το 2009 έχει εργαστεί σε δημόσια/ιδιωτικά δίκτυα εθελοντών συμβάλλοντας στην ψυχοκοινωνική επανένταξη ατόμων με ψυχωσικές διαταραχές ,την ψυχολογική υποστήριξη καρκινοπαθών, σε μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις και σε μονάδες υποστήριξης ψυχικής υγείας εγκύων, λεχωίδων και των οικογενειών τους (Μ.Κ.Ο Φαιναρέτη, Γ.Ν.Α Σισμανόγλειο, Γ.Ν Παίδων ‘Η Αγία Σοφία’ κ.α.). Στην κλινική πρακτική της συνθέτει τρεις κύριες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις αναλαμβάνοντας ενήλικες που παρουσιάζουν συναισθηματικές και συμπεριφορικές δυσκολίες, ψυχοσωματικά συμπτώματα, διαταραχές διάθεσης, άγχος, προσβολή πανικού, φοβίες κατάθλιψη κ.α. καθώς και γυναίκες που επιθυμούν να μεταβούν ομαλά στην μητρότητα. Είναι πιστοποιημένη από τον εθνικό Βρετανικό Οργανισμό NARIC (Academic Recognition and Information Center) και το θεραπευτικό της έργο διέπετε από τις αρχές δεοντολογίας και ψυχοθεραπευτικής πρακτικής της Βρετανικής Ένωσης Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (BACP) της οποίας είναι μέλος.
 • Δήμητρα Μαντά

  MA

  Λίγα  λόγια για εμένα

  Είμαι η Δήμητρα, όσο για το ποια είναι η Δήμητρα, δύσκολα απαντάται καθώς ο δρόμος της αυτογνωσίας ατέρμων…

  Ανήσυχο πνεύμα που συνεχώς ψάχνει για απαντήσεις & προσωπική εξέλιξη. Σε εμένα δεν θα βρεις έναν τυπικό σύμβουλο αλλά έναν άνθρωπο που περιμένει να σε ακούσει με σεβασμό και κατανόηση.  Δεν είμαι εκεί να σε κρίνω, ούτε να σου πω τι θα κάνεις, σίγουρα εσύ ξέρεις τι είναι το καλύτερο για εσένα. Είμαι όμως εκεί προκειμένου να σε βοηθήσω να δεις βαθειά μέσα σου και να ανακαλύψεις τι πραγματικά χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένος.


  Η αγάπη μου για την ψυχολογία έκδηλη από νωρίς, οι δρόμοι μας όμως επαγγελματικά συναντώνται  με την ολοκλήρωση μεταπτυχιακού προγράμματος συμβουλευτικής & ψυχοθεραπείας (ΜΑ in counseling & psychotherapy, University of East London). Προπτυχιακά έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (BA in business Administration, Portsmouth University) ενώ συνέχισa με ειδίκευση σε Business Psychology.

  Η προσωπικότητά μου πολυδιάστατη οπότε δεν θα μπορούσα παρά να δουλεύω συνθετικά. Προσαρμόζω τις γνώσεις μου στις ξεχωριστές ανάγκες κάθε ανθρώπου και όχι το αντίθετο. Δεν αγαπώ τις κατηγοριοποιήσεις, ούτε τις διαγνώσεις, αγαπώ τους ανθρώπους και πιστεύω στην διαφορετικότητά τους.

  Ειδικεύομαι στις αγχώδεις διαταραχές, την ανάπτυξη εαυτού και υγειών σχέσεων, ενώ μέσω ομάδας έχω δουλέψει πάνω στην διεκδικητική συμπεριφορά, και την συναισθηματική πρόσδεση.

  Θεωρώ την εκπαίδευση αέναη διαδικασία και φροντίζω να ενημερώνομαι ανελλιπώς. Έχω ολοκληρώσει κύκλους σεμιναρίων σχετικά με

  • Διαχείριση άγχους
  • Διαχείριση θυμού
  • Διαχείριση πένθους
  • Θετική ψυχολογία
  • Συμβουλευτική γονέων, ζεύγους
  • Συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού
  • EFT (Τεχνικές συναισθηματικής Απελευθέρωσης)
  • Stress relief Techniques

  Είμαι η Δήμητρα και ασπάζομαι απόλυτα την ρήση του Ιπποκράτη  «Πριν θεραπεύσεις κάποιον, ρώτησέ τον εάν είναι πρόθυμος να αφήσει όλα εκείνα που τον κάνουν να ασθενεί".  Όποτε λοιπόν είστε έτοιμοι, εγώ θα είμαι εκεί εξασφαλίζοντας ένα σταθερό και ασφαλές πλαίσιο να εμπιστευτείτε την ψυχή σας!

  Με εκτίμηση                                  

0
0
0
s2smodern
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok