Αρωματοθεραπεία

Η Αρωματοθεραπεία αποτελεί μια φυσική μορφή θεραπείας που βασίζεται στη σωστή αξιοποίηση και εφαρμογή των αιθέριων ελαίων. Τα αιθέρια έλαια προέρχονται από φυτά και είναι σαν τις ορμόνες, περιέχουν δηλαδή ό,τι πιο χρήσιμο έχει το φυτό. Η δράση των αιθέριων ελαίων είναι πολλαπλή και εισέρχονται στο σώμα μέσα από δύο οδούς.

Μέσω της όσφρησης από τα αισθητήρια κύτταρα της μύτης αποστέλλονται ηλεκτροχημικά μηνύματα στον εγκέφαλο, τα οποία προκαλούν την απελευθέρωση χημικών ουσιών, κυρίως ορμονών που μπορεί να είναι καταπραϋντικές, χαλαρωτικές, διεγερτικές ή να προκαλέσουν ευφορία.

Μέσω των πόρων του δέρματος φτάνουν στα αιμοφόρα αγγεία και μέσα από την κυκλοφορία του αίματος μεταφέρονται σε όλο το σώμα και διηθούνται στα κύτταρα και στα υγρά του σώματος.

Αυτή η θεραπεία συνοδεύει συμπληρωματικά τις θεραπείες και τις υπηρεσίες που παρέχονται στο κέντρο μας, και εφαρμόζεται βάσει των προσωπικών αναγκών του ατόμου.

0
0
0
s2smodern
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok