Εναλλακτικές θεραπείες

«Οι φυσικές δυνάμεις που έχουμε μέσα μας, είναι οι πραγματικοί θεραπευτές της νόσου.»

                                                                                                                                                Ιπποκράτης

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται ευρέως οι εναλλακτικές θεραπείες, ως σύνολο μεθόδων που υπάρχουν πέρα από την κατεστημένη επιστημονική ιατρική και εμφανίζουν συγγένεια με θεραπευτικές μεθόδους που απαντούν στην παραδοσιακή ιατρική.

Το σύστημα των περισσοτέρων είναι πολύ απλό: διεγείρεται ήπια η αυτοθεραπευτική ικανότητα του οργανισμού, ώστε να σταλεί ένα μήνυμα στο εγκεφαλικό κέντρο, προκαλώντας την επαναρύθμιση και τη θετική ανταπόκριση του σώματος με αποτέλεσμα την αυτοθεραπεία. 

Οι εναλλακτικές θεραπείες στοχεύουν στην αντιμετώπιση του ατόμου στο σύνολο, και όχι μόνο στα συμπτώματα που παρουσιάζουν.  Πλέον υπάρχουν πολλές αναγνωρισμένες συμπληρωματικές τεχνικές που σε συνδυασμό με ψυχοθεραπεία ενισχύουν την ανάπτυξη της δύναμης των σκέψεων και των συναισθημάτων ώστε να επηρεάσουν τη σωματική υγεία και την γενική ευεξία.

Στο θεραπευτικό μας κέντρο προσφέρουμε ένα σύνολο εναλλακτικών θεραπειών, οι οποίες δύναται να πραγματοποιηθούν αυτόνομα ή σε συνδυασμό με ψυχοθεραπεία  με απώτερο στόχο την δική σας ψυχική και πνευματική βελτίωση.

 
 
Ushui System of Reiki Healing

Ushui System of Reiki Healing

Το Ρέϊκι αποτελεί μια ενεργειακή μέθοδο από την Ιαπωνία που έχει ευεργετικά αποτελέσματα, όπως χαλάρωση, νοητική ηρεμία, βελτίωση της υγείας γενικότερα και πνευματική ανάπτυξη. Για την ακρίβεια, «Ρέϊκι» στα Ιαπωνικά σημαίνει «συμπαντική ζωτική ενέργεια», δηλαδή η ενέργεια που βρίσκεται άφθονη στο σύμπαν και στη φύση, και η οποία προσφέρει ζωή (ζωτικότητα). Το Ρέϊκι καθαρίζει το σώμα από αρνητικές ενέργειες και εξισορροπεί τα ενεργειακά μας κέντρα, φέρνοντας αρμονία στο νου, στο σώμα και στο πνεύμα. Πρόκειται για μια θεραπευτική τεχνική, που εφαρμόζει το απλό και φυσικό άγγιγμα των χεριών πάνω στο σώμα για τη μετάδοση της ζωτικής ενέργειας.

Το Ρέϊκι μαθαίνεται εύκολα και γρήγορα από οποιονδήποτε, και μπορεί να εφαρμοστεί στον εαυτό μας, στην οικογένειά μας, στους φίλους μας, ακόμη και από επαγγελματίες ως συμπληρωματική μέθοδο.

Στο Roots Wellness Center, προσφέρουμε συνεδρίες θεραπείας Ρέϊκι, καθώς και εκπαίδευση Ρέϊκι πρώτου, δευτέρου και τρίτου βαθμού.

Αρωματοθεραπεία

Αρωματοθεραπεία

Η Αρωματοθεραπεία αποτελεί μια φυσική μορφή θεραπείας που βασίζεται στη σωστή αξιοποίηση και εφαρμογή των αιθέριων ελαίων. Τα αιθέρια έλαια προέρχονται από φυτά και είναι σαν τις ορμόνες, περιέχουν δηλαδή ό,τι πιο χρήσιμο έχει το φυτό. Η δράση των αιθέριων ελαίων είναι πολλαπλή και εισέρχονται στο σώμα μέσα από δύο οδούς.

Μέσω της όσφρησης από τα αισθητήρια κύτταρα της μύτης αποστέλλονται ηλεκτροχημικά μηνύματα στον εγκέφαλο, τα οποία προκαλούν την απελευθέρωση χημικών ουσιών, κυρίως ορμονών που μπορεί να είναι καταπραϋντικές, χαλαρωτικές, διεγερτικές ή να προκαλέσουν ευφορία.

Μέσω των πόρων του δέρματος φτάνουν στα αιμοφόρα αγγεία και μέσα από την κυκλοφορία του αίματος μεταφέρονται σε όλο το σώμα και διηθούνται στα κύτταρα και στα υγρά του σώματος.

Αυτή η θεραπεία συνοδεύει συμπληρωματικά τις θεραπείες και τις υπηρεσίες που παρέχονται στο κέντρο μας, και εφαρμόζεται βάσει των προσωπικών αναγκών του ατόμου.

Τεχνικές Χαλάρωσης

Τεχνικές Χαλάρωσης

Τα αγχογόνα γεγονότα είναι πλέον μια πραγματικότητα της καθημερινής μας ζωής, για τα οποία όμως μπορείτε να λάβετε μέτρα και να διαχειριστείτε τον αντίκτυπο που έχουν σε σας.

Η χαλάρωση του σώματος είναι ένα ισχυρό αντίδοτο στο στρες. Οι τεχνικές χαλάρωσης όπως η βαθιά αναπνοή, ο οραματισμός, η προοδευτική μυϊκή χαλάρωση και η συγκέντρωση, μπορούν να σας βοηθήσουν να ενεργοποιήσετε αυτήν την αντίδραση χαλάρωσης. Όσοι ασκούνται τακτικά σε αυτές τις δραστηριότητες οδηγούνται σε μια μείωση των καθημερινών επιπέδων του στρες και απολαμβάνουν περισσότερα συναισθήματά χαράς και ηρεμίας.

Είναι δύσκολο να αποφύγετε όλο το στρες, αλλά μπορείτε να αντιδράσετε στα αρνητικά αποτελέσματά του, με την εκμάθηση τρόπων που μπορούν να προκαλούν χαλάρωση.

Με την δική μας ειδική καθοδήγηση, μπορείτε και εσείς να ελέγχετε το στρες και κατά επέκταση το άγχος της καθημερινότητας.

Βιοανάδραση

Βιοανάδραση

Η Βιοανάδραση είναι μια συναρπαστική τεχνική η οποία συνδυάζει την φυσιολογία και την ψυχολογία, την λεγόμενη Ψυχοφυσιολογία. Η βιοανάδραση (biofeedback) είναι μία μέθοδος που αποσκοπεί στο να προσφέρει στο άτομο που υποφέρει, πληροφόρηση για τις αυτόνομες λειτουργίες του σώματός του, ώστε να μπορέσει να τις θέσει υπό τον έλεγχό του. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται προκειμένου να επιτευχθεί χαλάρωση σε περιπτώσεις όπου το άτομο αντιμετωπίζει σωματικά προβλήματα που σχετίζονται με το στρες.

Οι τεχνικές της βιοανάδρασης, χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες ανιχνεύουν και απεικονίζουν τις ανεπαίσθητες κι ασυνείδητες σωματικές λειτουργίες όπως την αιμάτωση του εγκεφάλου, τους καρδιακούς παλμούς και τον όγκο της αναπνοής. Παρατηρώντας τις σωματικές λειτουργίες σε πραγματικό χρόνο (real time) μπορούμε να παρέμβουμε στη διαδικασία και να τις βελτιώσουμε. Μέσω της άμεσης οπτικοακουστικής ανατροφοδότησης (feedback), ή πιο κομψά ανάδρασης, που μας παρέχουν τα ειδικά μηχανήματα, μπορούμε να μάθουμε με ακρίβεια να διαχειριζόμαστε την αναπνοή, τους καρδιακούς παλμούς, τις συνειδητές καταστάσεις μας κ.α. Με άλλα λόγια πρόκειται για έναν μηχανισμό, ο οποίος μας πληροφορεί σχετικά με την πρόοδο ή τον αντίκτυπο που επιφέρει κάποια συγκεκριμένη ενέργειά μας στο σώμα μας.

Διαλογισμός και χαλάρωση

Διαλογισμός και χαλάρωση

«O διαλογισμός είναι η μεγαλύτερη περιπέτεια στην οποία μπορεί να υπεισέλθει ο ανθρώπινος νους»

Διαλογισμός σημαίνει απλώς ότι υπάρχουμε, χωρίς να κάνουμε τίποτα -απουσία πράξεων, σκέψεων, συναισθημάτων. H ίδια η ύπαρξή μας αντιπροσωπεύει και την υπέρτατη ευτυχία. Aπό πού πηγάζει άραγε αυτή η υπέρτατη ευδαιμονία, όταν δεν κάνουμε τίποτα; Aπό το πουθενά. Aπό παντού. Δεν έχει αιτία, ακριβώς γιατί η ανθρώπινη ύπαρξη είναι φτιαγμένη από εκείνο το υλικό που ονομάζεται ευτυχία...», γράφει στο βιβλίο «Eπιστήμη του διαλογισμού» που έχει εκδώσει η σχολή του Osho, του ανθρώπου που έκανε γνωστό το διαλογισμό στη Δύση.

Ο διαλογισμός είναι μια απλή μέθοδος παρατήρησης του νου που καταπραΰνει το άγχος και τις εντάσεις της καθημερινής ζωής. Ένα από τα πιο ευχάριστα αποτελέσματα του διαλογισμού είναι η βαθιά ξεκούραση που βιώνεται από το σώμα και το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.

Στο Roots Wellness Center προσφέρουμε μαθήματα καθώς και ομάδες διαλογισμού.

EFT (Emotional Freedom Techniques)

EFT (Emotional Freedom Techniques)

Το E.F.T. (Emotional Freedom Techniques / Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης) είναι μια τεχνική που ανέπτυξε ο ψυχολόγος Δρ. Ρότζερ Κάλαχαν. Η βασικότερη θεωρητική αρχή του E.F.T. είναι ότι η αιτία όλων των αρνητικών συναισθημάτων προέρχεται από μια δυσαρμονία στο ενεργειακό σύστημα του σώματος.

Τα αρνητικά ή αλλιώς μη υγιή συναισθήματα, όπως, ενοχές, φόβος, θυμός κ.α, δημιουργούνται εξαιτίας μίας ενεργειακής δυσαρμονίας στο άτομο. Η αποκατάστασή της, μπορεί να γίνει μέσω των ενεργειακών μεσημβρινών του ανθρώπινου σώματος, με απαλά ρυθμικά χτυπήματα σε κάποια συγκεκριμένα σημεία των μεσημβρινών.

Τα χτυπήματα αυτά ενεργοποιούν την ροή ενέργειας στους μεσημβρινούς και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία των τεχνικών του E.F.T., οδηγούν στην αποφόρτιση και απελευθέρωση της δυσαρμονίας αυτής.

Το E.F.T. έχει αποτελέσματα ακόμη και στις περιπτώσεις όπου το άτομο αντιστέκεται ασυνείδητα στην βελτίωσή του. Έχει τον τρόπο να ξεπερνά σχεδόν όλα τα εσωτερικά εμπόδια χωρίς να στηρίζεται στην δύναμη της θέλησης.

Mind Body Medicine

Mind Body Medicine

Οι ρυθμοί που επικρατούν πλέον στη ζωή και την καθημερινότητά μας, ωθούν όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας στην κατάσταση του στρες. Αν μάθετε όμως πώς να εκμεταλλεύεστε σωστά το χρόνο σας, να χρησιμοποιείτε μεθόδους χαλάρωσης, να κάνετε σωστή διατροφή και να γυμνάζεστε χωρίς να κοπιάζετε υπερβολικά, μπορείτε να αυξήσετε την ψυχική και σωματική σας ευεξία. Αν θέλετε να μάθετε πώς να είστε πιο δημιουργικοί και πιο αποτελεσματικοί με όσα κάνετε, τότε το Mind Body Medicine του Benson-Henry Institute (τεχνικές θεραπείας νου και σώματος) είναι ιδανικό για εσάς.

Η ιατρική νου και σώματος, χρησιμοποιεί την δύναμη των σκέψεων και των συναισθημάτων για την βελτίωση της υγείας. Αυτή η φυσική θεραπευτική δύναμη βρίσκεται μέσα σε όλους μας, και με την σωστή καθοδήγηση μπορείτε και εσείς να νιώσετε τα ευεργετικά αποτελέσματα της σωματικής και ψυχικής ευεξίας.

Η φιλοσοφία μας στο Roots Wellness Center βασίζεται σε αυτό τον τρόπο αντιμετώπισης των ζητημάτων της καθημερινότητας που χρήζουν αντιμετώπιση.

Χρωματοθεραπεία

Χρωματοθεραπεία

Η Χρωματοθεραπεία, η οποία στην πράξη εφαρμόζεται με την έκθεση του θεραπευόμενου σε δέσμες έγχρωμου φωτός από ειδικούς προβολείς, είναι μια τεχνική που χρησιμοποιεί ένα εύρος χρωμάτων με σκοπό να μεταβάλλει ή να διατηρήσει τις ενεργειακές δονήσεις των κυττάρων του σώματος στις συχνότητες εκείνες που του προσφέρουν υγεία, ανακούφιση και αρμονία. Βασίζεται στην πεποίθηση ότι κάθε χρώμα έχει την δική του δόνηση και επηρεάζει όχι μόνο την πνευματική και ψυχική κατάσταση του ανθρώπου αλλά και τη φυσική, με αποτέλεσμα η αύρα να παίρνει τη δόνηση του χρώματος και να μεταφέρει την θεραπευτική της ενέργεια στο σώμα.

Ως εμπειρία, η χρωματοθεραπεία μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ατόμου, ενώ δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις. Αξιοποιούμε την πιο αγνή μορφή ενέργειας για να διαγνώσουμε τα αίτια που προκαλούν τα όποια προβλήματα και ανισορροπίες υπάρχουν. Βρίσκοντας τα αίτια μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης που προκαλεί τα αρνητικά συναισθήματα, καθώς και τη σωματική και ψυχική δυσαρμονία.

Οι συνεδρίες χρωματοθεραπείας μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτόνομα ή και σε συνδυασμό με Reiki.

0
0
0
s2smodern

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies).

You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.

Ok