Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική εξ'αποστάσεως

a4Online-Counseling: Η Διαδικτυακή Συμβουλευτική μέσω βιντεοκλήσης είναι ένας νέος τρόπος για να έρθει κάποιος σε επαφή με έναν ψυχολόγο για να δουλέψει σχετικά με τα θέματα που τον απασχολούν. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να έρθουν σε επαφή με τον ειδικό μέσω Διαδικτύου. Οι λόγοι που τους ωθούν σε αυτή την απόφαση είναι το επιβαρυμένο τους πρόγραμμα, οι δυσκολίες στην μετακίνηση προς το γραφείο του ψυχολόγου, η αγοραφοβία, ο φόβος στιγματισμού, η άνεση και η διαθεσιμότητα του Διαδικτύου κ.α.

Η Διαδικτυακή Συμβουλευτική μπορεί να αφορά σε σύντομη πληροφόρηση ή να παρέχεται σε σταθερή μεσοπρόθεσμη βάση. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια εμπιστευτική και άνετη διαδικασία ανάμεσα στον ψυχολόγο και τον θεραπευόμενο, με στόχο να ενημερωθεί κατάλληλα το άτομο για το πρόβλημα του και να ξεκαθαρίσει τις σκέψεις και τα συναισθήματα του.

Οι διαδικασία παροχής υπηρεσιών Διαδικτυακής Συμβουλευτικής διέπετε από τις αρχές της ISMHO (International Society for Mental Health Online).

0
0
0
s2smodern
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok