Κλινική Εποπτεία

a3Η εποπτεία αποτελεί ένα κοινό ταξίδι για τον επόπτη και τον εποπτευόμενο με πολλές προκλήσεις, δυσκολίες και εξελίξεις. Σε αυτό το ταξίδι μπορεί η εκπαίδευση του επόπτη να καταλαμβάνει ένα κυρίαρχο ρόλο, αλλά απαιτούνται πολλοί παράγοντες ώστε να καταφέρει ο εποπτευόμενος να στηριχθεί και να παρέχει την υπηρεσία του συμβούλου ή του ψυχοθεραπευτή. Σκοπός της εποπτείας είναι ο εποπτευόμενος να κατανοήσει την φύση της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας, να εξερευνήσει τις δυνατότητες και τις ικανότητες του και μέσα από τη δική του ενδοσκόπηση, να μάθει να αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις και την ευθύνη που φέρει η θέση και ο ρόλος του.

Το Roots Wellness Center παρέχει κλινική εποπτεία σε φοιτητές και επαγγελματίες ψυχικής υγείας στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, στοχεύοντας στην αξιοποίηση και εξέλιξη των γνώσεων και των ικανοτήτων του κάθε ατόμου. Με βάση τον κώδικα δεοντολογίας του επαγγέλματος, προσφέρουμε υπηρεσίες επιμόρφωσης και καθοδήγησης λαμβάνοντας όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και δυνατότητες του κάθε εποπτευόμενου.

Η εποπτεία μας συμβάλλει στην:

  • Εκμάθηση λήψης ιστορικού
  • Διερεύνηση και διαχείριση των θεραπευτικών προκλήσεων
  • Δημιουργία και υποστήριξη της θεραπευτικής σχέσης
  • Ανάπτυξη προσωπικού στυλ συμβούλου-ψυχοθεραπευτή
  • Βελτίωση δεξιοτήτων θεραπευτικών παρεμβάσεων
  • Διαχείριση δυσκολιών κατά την ψυχοθεραπευτική διαδικασία
  • Υποστήριξη και καθοδήγηση των επαγγελματικών στόχων του θεραπευτή
  • Εκμάθηση του κώδικα δεοντολογίας.

Οι εποπτείες πραγματοποιούνται κατά προτίμηση του εποπτευόμενου, είτε ατομικά είτε ομαδικά σε ασφαλείς και ευχάριστους χώρους ακολουθώντας την συνθετική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση και παρέχοντας το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό. Συμπληρωματικά, η ομάδα μας διοργανώνει σεμινάρια και ομάδες με εκπαιδευτικό περιεχόμενο τα οποία είναι ανοιχτά προς όλους.

0
0
0
s2smodern
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok