Ομαδική Ψυχοθεραπεία

a2Η ομαδική ψυχοθεραπεία (group therapy), όπως και η ατομική, έχει στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την ικανότητά τους και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες και τα προβλήματα της ζωής τους πιο ικανοποιητικά.

Το χαρακτηριστικό της ομαδικής ψυχοθεραπείας είναι ότι η συνεδρία γίνεται με μία ολόκληρη ομάδα ανθρώπων και με έναν (δύο) συντονιστές-ψυχοθεραπευτές, σε αντίθεση με την ατομική συνεδρία η οποία περιλαμβάνει τον θεραπευόμενο και τον ψυχοθεραπευτή του. Αυτή ακριβώς η ύπαρξη της ομάδας και η δυνατότητα να διερευνήσει κανείς τις δυσκολίες του μέσα από αυτήν δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις των ανθρώπων και στα προβλήματα που εμφανίζονται στης διαπροσωπικές σχέσεις.  Θεμελιωμένη στην δύναμη που αποκτά ο καθένας μας όταν ανήκει σε μία ομάδα και στα οφέλη της διαπροσωπικής αλληλεπίδρασης, έχει αναπτυχθεί εδώ και πολλές δεκαετίες ως μία από τις βασικές μεθόδους ψυχοθεραπείας. Μέσα από την ομάδα, μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους, να καταλαβαίνουμε καλύτερα τους λόγους που αντιμετωπίζουμε κάποιες καταστάσεις και να τις διαχειριζόμαστε με επιτυχία, να μαθαίνουμε μαζί με τους άλλους σε ένα προστατευμένο περιβάλλον με την βοήθεια ειδικών.

0
0
0
s2smodern
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok