Ατομική Ψυχοθεραπεία

Πρόκειται για ένα ταξίδι, μια διαδρομή που κάνεις ως θεραπευόμενος με την καθοδήγηση και στήριξη του θεραπευτή σου. Αποτελεί έναν κλάδο της εφαρμοσμένης Ψυχολογίας που εξελίσσεται συνεχώς και στηρίζεται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες θεωρίες που αφορούν την ανθρώπινη προσωπικότητα και συμπεριφορά, ενώ χρησιμοποιεί ένα σύνολο επιστημονικών μεθόδων και τεχνικών.

Ο απώτερος στόχος της ατομικής ψυχοθεραπείας είναι η αναδόμηση του ατόμου. Με τον όρο "αναδόμηση του ατόμου" εννοούμε την αλλαγή του τρόπου σκέψης του, την διαχείριση και επεξεργασία των συναισθημάτων  και της συμπεριφοράς του και γενικότερα την προσωπική ανάπτυξη του. Στους επιμέρους στόχους συμπεριλαμβάνονται η επίλυση εσωτερικών συγκρούσεων και προβλημάτων, η θεραπεία ψυχοπαθολογικών συμπτωμάτων, η βελτίωση ψυχολογικών δεξιοτήτων, η αυτογνωσία, η εκμάθηση δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων, η βελτίωση της αυτοεκτίμησης και της αυτοεικόνας, η βελτίωση των κοινωνικών σχέσεων και δεξιοτήτων και οποιαδήποτε άλλη αλλαγή ή βελτίωση επιθυμεί το άτομο.

Οι παραπάνω υπηρεσίες έχουν την δυνατότητα να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε ακόμα καλύτερα τον εαυτό μας, τα συναισθήματα και την συμπεριφορά μας καθώς και να μας προσφέρουν την υποστήριξη που χρειαζόμαστε για να προβούμε  στις απαραίτητες αλλαγές που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας.

Η επιλογή συμβουλευτικής ή ψυχοθεραπείας εξαρτάται από τη φύση των δυσκολιών, το βαθμό εσωτερικού μπλοκαρίσματος του ατόμου καθώς και από την ετοιμότητα του θεραπευόμενο να κάνει «βουτιά» στον εαυτό του. Στην πρώτη συνεδρία αυτό το ζήτημα διερευνάται και γίνεται η αρμόζουσα επιλογή σχετικά με το πλαίσιο παρέμβασης που ταιριάζει καλύτερα στον καθένα.

0
0
0
s2smodern
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok